In order to find out the number of seconds in 24 hours we have to know that there are 60 minutes in an hour and then that there are 60 seconds in a minute. Therefore, to find out the number of seconds in a given number of hours, we can simply multiply the number of hours with 60 * 60 = 3600. In this case, we can express the problem mathematically by,

24 * 3600 s = 86400 s.

Therefore, there are 86400 s in 24 hours, or one day.

I hope this answers your question and allows you to solve similar problems in the future more easily! Good luck!

60 seconds x 60 minutes = 3600 seconds in 1 hour

1 minute = 60 seconds

Since 1 hour has 60minutes

Then 1hour= (60 * 60) seconds

24hours= (24 * 60 *60 )seconds

= 86400 seconds

To figure this out, know that there are 60 seconds in a minute, 60 minutes in a hour and 24 hours in a day

60x60x24=86,400 seconds in a day.

There are sixty seconds in one minute and sixty minutes in one hour so in 24 hours there is 86,400 seconds

...