K

1+5=12, 2+10=24, 3+15=36, 5+25=?

38 Answers
Can any one help to solve this mathematical question.? your answer is really help full to me. thanks.
S

First of all, there is a lot of beautiful math behind those numbers and sequences.

I have come to a conclusion that 2 * (n + 5 * n) = 12 * n where n is a primenumber (a number that can not be factored).

Look at the sequences and you will see that the first number is always a primenumber and the second number is always a multiple of 5 and the third number is always a multiple of 12.

If you look at the first numbers in x + y = z (all the xs), they are the first four primenumbers (1, 2, 3, 5).

However, the above equation can be simplified to n + 5 * n = 6 * n

which is the same as 6n = 6n

which becomes 1 = 1

So it has nothing to do with out of the box thinking, there is clearly a mathematical interpretation. It is just an equation.

The next primenumber after 5 is 7. So the next sequence is 7 + 35 = ?
The answer is just 12 * n (n = 7) which is 84.

You just put your primenumber, in this case 7 in the equation 2(n+5n) = 12n and you will get = 84.
Or you just simply multply the primenumber with 12 (7 * 12).

So n must always have to be a primenumber for this equation to HOLD.

Now you are able to solve 1129 + 5645 = ?

/Yves

...
V

The obvious answer would be 60. By either taking the numbers added together and multiplying by 2, or by just incrementing by 12 for each set, both yielding the same answer of what should be 60. Wrong.

But if you look a little differently the answers to the right the "=" sign are not integers, they are the pattern. They are more specifically the number of times a number is used to reach the total on the left. Let me explain further. When the left side number is added together, the right side are "placeholders" for the number of times a number is used to reach the added total. This means that the right side of the equation is the number of times a number is multiplied (for each placeholder) to reach the initial "answer" that is given in the question.

This being the case, the following are the answer breakdowns, with the final answer actually being 72.

1)1+5=12
1+5=6
6=(1)two and (2)twos
6="12"

2) 2+10=24
2+10=12
12 = (1)ten + (2)ones
12 = "12"

3) 3+15=36
3+15=18
18= (3)twos + (6)twos
18="36"

so...

5) 5+25=72
5+25 = 30
30= (7)fours + (2)ones
30="72"

...
V

The obvious answer would be 60. By either taking the numbers added together and multiplying by 2, or by just incrementing by 12 for each set, both yielding the same answer of what should be 60. Wrong.

But if you look a little differently the answers to the right the "=" sign are not integers, they are the pattern. They are more specifically the number of times a number is used to reach the total on the left. Let me explain further. When the left side number is added together, the right side are "placeholders" for the number of times a number is used to reach the added total. This means that the right side of the equation is the number of times a number is multiplied (for each placeholder) to reach the initial "answer" that is given in the question.

This being the case, the following are the answer breakdowns, with the final answer actually being 72.

1)1+5=12
1+5=6
6=(1)two and (2)twos
6="12"

2) 2+10=24
2+10=12
12 = (1)ten + (2)ones
12 = "12"

3) 3+15=36
3+15=18
18= (3)twos + (6)twos
18="36"

so...

5) 5+25=72
5+25 = 30
30= (7)fours + (2)ones
30="72"

...
T

My answers to this question refers to the first number(1,2,3,5) as N for two reasons 1)it seems to be sequential and 2) the second number is always 5 times greater than the first. I refer to Z for the second numbers in my equation (5,10,15,25). in the given equations it seems to be related to N because its always 5 times larger than the . I also refer to the answers and ? to be Y.
Now that we are on the same page, lets get down to business!

First equation:
3(-N + Z)=Y

3(-1 + 5)=12
3(-2 + 10)=24
3(-3 + 15)=36
3(-5 + 25)=60

3(-7 + 35)=84

Second equation:
4(-2N + 5N)=Y
***(which actually reduces to {12N=Y}
4(-2(1) + 5(1))=12 OR 12 x 1= 12
4(-2(2) + 5(2))=24 OR 12 x 2= 24
4(-2(3) + 5(3))=36 OR 12 x 3= 36
4(-2(5) + 5(5))=60 OR 12 x 5= 60

4(-2(7) + 5(7))=84 OR 12 x 7=84


The only way to answer any math problem is to present the solution in its fully reduced form
The other method of doubling the sum of the two numbers fits the model described but if the excersize is meant to challenge the brain answer with the one of these

...
W

Actually all of the plausible answers given so far are correct. E.g. you can decide to ignore as a red herring, the first three "equations" and simply add 5 to 25 to get 30. Or you can treat the first three as a pattern where the equal signs represent a function and not an equal sign per se. In this case there are several functions that come from these patterns: (i) adding the LHS numbers and multiplying by 2 gives the RHS. In this case the answer is 60, (ii) the progression of the RHS are multiples of 12 so the final answer is 48 and we simply ignore the LHS as red herrings, (iii) and so on with all of the imaginative patterns that have been found so far. Thus there is no single right answer. There are several that are arguable. The puzzle therefore is to see outside the puzzle.

...
A

Answer: 50

The left side of the "equation" is a distraction, the pattern is found to the right of the equals sign. The single digits place increases by 1 each time, and the tens place increases by 2. The X+Y(2)=Z coincidentally holds through what would be the fourth line answer of 48, but then breaks down as we approach 5 +25...so we have 36 increasing to 48 because 3+1=4 and 6+2=8, and then the next/answer line is 4+1=5 and 8+2=10 (which places a zero in the tens column) which brings the answer to 50.

...
L

1+5=12
2+10=24
3+15=36
Then
5+25=?

The way I see it is
1x+5=12 (1 X x =7)
1week(7days)+5days=12days
2x+10=24
2weeks(14days)+10days=24days
3x+15=36
3weeks(21days)+15days=36days
So...
5x+25=
5weeks(35days)+25days=60days

So the answers 60
You just had to figure out what the first number represented.

...
P

This is more of a brain twister question and not an actual mathematical equation.
The sequence is to add the two numbers then multiply the the answer by 2.
Therefore:

1+5=6. 6x2= 12

2+10= 12. 12x2= 24

3+15=18. 18x2= 36

5+25= 30. 30x2= 60


The answer to the question is 60.

...
R

The answer is 72. This has to be out of the box thinking. Therefore the right side of the equation is equal to the sum on the left, as written by the right side digits representing a one's column and a fours column next. 30= 7 fours and 2 ones. Therefore, the obvious answer of 60 is not correct and the answer is 72.

...
N

Why do you make it so hard!? If you follow the pattern the answer is 60, but everyone knows that those answers i wrong, 1+5=12 is just silly, BUT they are wright IF you follow the pattern. 5+25 has allways been and will allways be 30. The whole question is an illusion so therfore the correct answer is 30.

...
E

The first number in the problem is the same number as the first number in the answer. The second number of the answer is first problem: (5-1)/2 = 2, second problem: (10-2)/2=4...like that. So in the final problem the first digit is 5, second digit is (25-5)/2= 10..... so the answer is 510.

...
E

The first digit in the problem is the same number as the first digit in the answer. The second digit of the answer is first problem: (5-1)/2 = 2, second problem: (10-2)/2=4...like that. So in the final problem the first digit is 5, second digit is (25-5)/2= 10..... so the answer is 510.

...
U

How about 510: Not really math, just patterns: 1+5= 1+(1x 5)=1 and (1+1)=1 and 2= 12; 2+10= 2+(2x 5) = 2 and (2+2) = 2 and 4 = 24; 3+15= 3+(3x 5)= 3 and (3+3)= 3 and 6= 36; [4+20= 4+ (4x 5)= 4 and (4+4)= 4 and 8= 48]; and finally 5+25= 5+(5x 5)= 5 and (5+5)= 5 and 10= 510

...
I

The Answer is 60. All of these answers are standard addition multiplied by 2.

1+5 = 6 multiplied by 2 = 12
2+10 =12 multiplied by 2 = 24
3+15 = 18 multiplied by 2 = 36
5+25 = 30 multiplied by 2 = 60

...
I

If 1+5=12 comes from (1+5)*2=12
2+10+24, comes from (2+10)*2=24
3+15=36, comes from (3+15)*2=36
4+20=48, will be from (4+20)*2=48
and 5+25 must be from (5+25)*2=60

So, 60 is the answer

...
M

To figure this problem out, you have to first add the first part of the problem (1+5) and you get 6. Then double it and get 12. Do that with the rest of the equation and you get (5 + 25 = 30, times 2 = 60.

...
L

The first number could be a representation of another
example:

1+5=12
1week(7days)+5days=12days
2weeks(14days)+10days=24days
etc... so 5weeks(35days)+25days=60days

...
P

The answer is 96. ... It WOULD have been 60 if the next number in the sequence was 4 but it went to 5.
1 5. 12
2 10. 24
3. 15. 36
4. 20. 60
5. 25. 96

...
C

1+5=12 the difference (6)
2+10=24 the difference (12)
3+15=36 the difference (18)
5+25=54 the difference (24)
The answer is 5+25=54

...
B

A "2" is the key to every answer:

1 + 5 =6 (x2) =12
2 + 10 = 12 (x2) =24
3 + 15 = 18 (x2)= 36
5 + 25 = 30 (x2)= 60

...
S

Why wouldn't it be 30? There are no algebraic expressions to the first 3, the answers are just wrong and 5 + 25 = 30.

...
I

It's a Patten and has nothing to do with the sum.
1+05=12
2+10=24
3+15=36
4+20=48
5+25=50

...
S

After every equation is completed the answer is doubled. Therefore, 5 + 25 = 30. Double 30 or 30 X 2 = 60

...
A

The answer is 30 because the first three answers are wrong.

...
M

60 because every answer is the actual answer times two

...
S

1+5= 12, 2+10= 24, 3+15=36 4+20=48, 5+25=60

...
P

The answer is 60

...
P

60.

...
G

60

...
F

60

...
A

30

...
S

30

...
S

30

...
D

60

...
F

72

...
C

60

...
W

57

...
W

57

...